Avalanse in Carpati.ro este o inițiativă comunitară care doreste sa contribuie la informarea mai bună a oamenilor de munte despre conditiile de zapada si activitatea avalanselor din Carpatii Romaniei. Trebuie sa stiti ca tot ce scrie în paginile următoare a fost furnizat cu bună-credință. Cu toate acestea, conditiile de zapada sunt in permanenta schimbare si realitatea din teren poate sa difere fata de cele descrise aici.

Aceste materiale au ca scop sa aduca mai multe informatii referitoare la conditiile constatate in teren dar nu este un studiu nivologic oficial si nu da estimari si prognoze de risc – cu toate acestea printre informatiile postate se pot regasi atentionari atunci cand se constata situatii in care riscul este important. Buletinul nivologic oficial este furnizat de Administratia Nationala de Meteorologie si poate fi gasit pe site-ul acesteia.

Risc de avalanșă există atîta vreme cât există zăpadă pe munte, depinde de fiecare sa ia decizii corecte în teren prin care sa minimizeze aceste riscuri.

În munți sunteti responsabili pentru deciziile pe care le luați. Trebuie stiut ca pe munte pericolul exista si depinde de fiecare om care face ture pe munte, indiferent de sportul montan pe care il parctica, sa minimizeze acest pericol.

Autorii acestui site nu sunt raspunzatori in cazul in care se intampla accidente ca urmare a utilizari oricarei informatii gasite pe acest site.

Atentie:
Practicarea sporturilor outdoor presupune o pregatire fizica si tehnica corespunzatoare, iar experienta este indispensabila!
Simpla acumulare a unor informatii teoretice nu e suficienta pentru a practica in siguranta aceste sporturi.